06 39 845 997 info@wagenparkplanner.nl
Selecteer een pagina

Hoe brengt u als ondernemer de brandstof kosten van uw wagenpark omlaag ?

De meest eenvoudige oplossing om tot brandstof besparing te komen is uw voertuig vaker laten staan, dat klinkt een beetje flauw maar hoeveel kilometers mag uw werknemer eigenlijk privé rijden en betaald hij/zij een eigen bijdrage bij het overschreiden van het afgesproken aantal kilometers. Want vergeet niet, behalve de te hoge brandstofkosten schrijft uw auto ook sneller af. Veel bedrijven hebben binnen hun autoregeling een norm(lease) bedrag gebasseerd op een jaarkilometrage inclusief privé kilometers + een vaste of flexibele eigen bijdrage.

En als u uw werknemers hiermee niet wilt lastigvallen mag u toch in ieder geval van hen verwachten dat zij netjes rijden want ook dat komt het brandstofverbruik ten goede. Snel optrekken, hard rijden, foutief schakelen, het heeft behalve op uw brandstofverbruik ook invloed op de kosten van het onderhoud (denk aan slijtage van de banden). Gebruik cruisecontrol en laat de airco niet onnodig aanstaan.

Tankt u wellicht relatief dure brandstoffen, even van de snelweg af naar een onbemand station en u betaald in veel gevallen € 0,10 tot € 0,15 per liter minder. Bij een wagenpark van 10 auto’s kan een besparing zo maar        € 3.000,00 per jaar bedragen.

Hoeveel brandstof facturen ontvangt u van uw werknemers gedurende een maand en valt dit gemakkelijk te administreren en te controleren. Een brandstofpas zou een oplossing kunnen zijn, u betaald dan een reëel voorschotbedrag aan het begin van de maand en de afrekening vind dan per kwartaal plaats. Dan ontvangt u tevens een uitgebreid overzicht van het tankgedrag per auto te gebruiken ter controle en voor uw administratie. Bijkomend voordeel is dat u een aantal poorten open en dicht kunt zetten waarmee u voorkomt dat uw werknemer ongeoorloofde handelingen verricht zoals bijvoorbeeld het tanken van dure brandstoffen.

Kortom, een aantal eenvoudige afspraken kunnen ervoor zorgen dat u als ondernemer minder aan brandstofkosten betaald en dat u uw wagenpark en het milieu minimaal belast !