06 39 845 997 info@wagenparkplanner.nl
Selecteer een pagina

Wat biedt ons “Basic product” (hulp bij mobiliteitskeuze)

Met ons Basic product geven wij u een advies op maat bij het maken van mobiliteitskeuzes. Dit kan gaan over het kiezen van een leverancier, een merk, het verduurzamen van het wagenpark, maar ook over de meest geschikte vorm van financieren.

Voordat de ondernemer überhaupt een product bij Wagenpark Planner afneemt beginnen wij ten alle tijden met een gratis  intake gesprek. Hierin maken wij kennis en spreken wij vrijblijvend over wagenpark gerelateerde onderwerpen. Dit geeft een beeld bij de situatie en beide betrokken partijen kunnen al vrij snel inschatten of een verdere samenwerking zinvol en wenselijk is.

Indien tot een verdere samenwerking wordt besloten in de vorm van ons Basic pakket dan ontvangt u een bescheiden vragenformulier. De antwoorden op deze vragen zorgen ervoor dat wij nog meer inzicht krijgen en ons werk optimaal kunnen uitvoeren.

Hieronder geven wij even wat voorbeelden van recente opdrachten die vallen onder ons Basic pakket. Misschien herkent u zich in een situatie. 

Voorbeeld 1:
Recent heb ik een kopje koffie gedronken met de directie van een bedrijf in onze regio. Zij bezitten een wat verouderd en gekocht wagenpark maar willen graag hun liquiditeit vrij houden voor een bedrijfsovername.

Ik heb vervolgens voor hun een mooi rapport gemaakt en daarin heb ik het volgende opgenomen:

1. Wat is de huidige (verkoop)waarde van het bestaande wagenpark en hoe wij kunnen bemiddelen en begeleiden in de verkoop.
2. Wat zijn de voor en nadelen van de producten financial- en full operational lease t.o.v. het kopen van auto’s
3. Hoe verhouden de kosten van de producten financial en operational lease zich t.o.v. de huidige situatie. D.w.z. ik heb (redelijk)exact uitgerekend wat het kopen van het wagenpark dit bedrijf heeft gekost en daar heb ik gelijkwaardige producten in een andere financiele constructie naast geplaatst.
4. Voor- en nadelen + de kosten van elektrisch rijden.
5. In dit rapport leveren wij dan ook nog een aantal offertes van geschikte vervangers (ook elektrisch) uitgerekend op basis van financial en operational lease.
6. Voorts trekken wij een aantal conclusies en geven wij een aantal aanbevelingen af.

Daarna hadden wij een vervolg afspraak om het rapport nader toe te lichten en hebben wij aangeboden om na het directie besluit op zoek te gaan naar de optimale producten en geschikte leveranciers en te bemiddelen in de verkoop van het huidige wagenpark. De directie gaat daar gebruik van maken. 

Tot op heden heb ik 8 uur werk gehad aan de 2 bezoekjes en het uitwerken van dit uitgebreide rapport waarvan ik 7 uur in rekening breng (eerste bezoek gratis) en heb ik met deze klant afgesproken dat het vervolgwerk absoluut niet meer gaat kosten dan 3 uur werk extra.
Dat betekenen dat deze klant voor maximaal € 450,00 (excl. BTW) optimaal geadviseerd is, maar daarnaast ook geruisloos zijn wagenpark heeft vervangen tegen de best mogelijke condities en weet dat de keuzes die hij gemaakt heeft verantwoord zijn binnen zijn bedrijfsvoering.

Misschien wel goed om te weten dat het hier gaat om een wagenpark van 5-10 auto’s en dat de inspanningen resulterend in een factuur sterk afhankelijk zijn van de aard van de opdracht.

Voorbeeld 2:
Recent heb ik gesproken met de directie van een bouwbedrijf. Zij kopen hun wagenpark al sinds mensenheugenis en zijn ervan overtuigd dat goedkoper en beter niet mogelijk is. Toch waren zij nieuwsgierig naar mijn verhaal.

Tijdens onze eerste ontmoeting heb ik hun gelijk verteld dat goedkoper inderdaad onwaarschijnlijk is. Wel is de vraag geoorloofd of kopen ook de beste manier is. Want kun je liquiditeit niet beter aanspreken voor zaken waar meer rendement uit te halen is.

Wij vonden het een interessante idee om eens te onderzoeken hoe veel goedkoper kopen nu eigenlijk is ten opzichten van leasen (financial en operational).  

Ik heb vervolgens een mooi rapport mogen aanleveren en daarin heb ik het volgende opgenomen:

1. Wat zijn de voor en nadelen van de producten financial- en full operational lease t.o.v. het kopen van auto’s.
2. Hoe verhouden de kosten van de producten financial en operational lease zich t.o.v. de huidige situatie. Wij hebben daarvoor 2 reeds verkochte auto’s (een Ford Transit gb en een Ford S-max) van deze klant ministieus in beeld gebracht en hebben daar 2 gelijkwaardige auto’s tegenover geplaatst in een leaseconstructie.
3. Voorts trekken wij een aantal (verrassende) conclusies en geven wij een aantal aanbevelingen af.

Tijdens een tweede afspraak mocht ik het rapport toelichten. Uit het onderzoek bleek dat kopen weliswaar iets goedkoper is maar dat de (prijs)verschillen in een vergelijk met financial en operationele lease nihil zijn. En voor dat relatief kleine verschil in prijs geef je een hoop zorgen uit handen en blijft je liquiditeitspositie intact. Deze liquiditeit kan je gebruiken voor zaken die meer rendement opleveren en dus je bedrijfsresultaat ten goede komen.

Het fijne aan dit onderzoek en deze ontmoeting is dat de klant nu weet dat een keuze voor een ander product niet perse veel duurder hoeft te zijn en zelfs een aantal voordelen met zich meebrengt. Hij is voorbereid wanneer de situatie daarom vraagt en verklaart het kopen van auto’s niet heilig meer.
Het uitgebreide rapport en de 2 bezoekjes hebben mij 7 uur van mijn tijd gekost waarvan ik 6 uur in rekening heb gebracht (eerste bezoek gratis).
Dat betekenen dat deze klant voor € 270,00 (excl. BTW) helemaal op de hoogte is.

Dus wanneer U als ondernemer kiest voor ons product Basic dan verschaft Wagenpark Planner een heleboel duidelijkheid en in alle redelijkheid op basis van uurtje factuurtje.

Ons “Basic product” is dus lekker laagdrempelig en zijn geld meer dan waard!

Welkom bij Wagenpark Planner.