06 39 845 997 info@wagenparkplanner.nl
Selecteer een pagina

Een aansprekende combinatie om over te bloggen natuurlijk en omdat de website van “Wagenpark Planner” behalve informatief ook leuk behoort te zijn gaat dit artikel over lollige en informatieve auto programma’s op TV ! Overigens ben ik ervan overtuigd dat ook heel veel vrouwen deze blog waarderen maar ik vond het even lastig om de dames een plek in mijn intro te bezorgen, sorry dames, mijn tekortkoming !                                                                                                          
Het meest populaire auto programma op TV waar de genoemde combinatie perfect samenvalt is natuurlijk het oude “Top Gear” (een aantal jaren geleden uitgezonden door Veronica en BBC2) met in de hoofdrol Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May (oftewel captain slow) en je mag jezelf amper een auto liefhebber noemen als je dit programma aan je voorbij hebt laten gaan of sterker, nog nooit hebt gezien.                                                                                                                      Menig auto producent zal met klotsende oksels en samengeknepen billen hebben moeten aanhoren en zien hoe hun product of de hemel in geprezen werd (Ford en alles wat Brits is met een knipoog) of finaal afgebroken. Want de heren waren niet bepaald mals of angstig in hun commentaar en zij staken hun voorkeur of afgrijzen over een bepaalde merken, modellen of onderdelen niet onder stoelen of banken.
Zo heeft Top Gear eens een aflevering zo goed als compleet gewijt aan de Toyota Hi-Lux en zijn ongeëvenaarde betrouwbaarheid en als jij niet hebt gekeken raad ik je aan dat alsnog te doen. De strekking van deze special is dat de heren Clarkson, Hammond en May een oude op de kop getikte Hi-Lux op een verschrikkelijke manier op de proef stellen. Ze rijden ermee van steile stenen trappen, knallen ermee tegen een boom, zetten ‘m in de branding waarbij de Hi-Lux en nachtje kopje ondergaat en laten een caravan van 40 meter hoogte op het dak van de Toyota vallen. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is zien we een slopersbal in de flank rammen, wordt de auto in de fik gestoken en komt de auto op het dak van een flatgebouw mee naar beneden op het moment dat dit gebouw met explosieven gesloopt wordt. En wat blijkt, ondanks al deze verschrikkelijke aanslagen en na wat klein onderhoud start de auto en loopt weer als een zonnetje.                                                                                    
http://www.metatube.com/en/videos/7094/Top-Gear-Killing-a-Toyota-Part-1/
https://www.youtube.com/watch?v=xTPnIpjodA8
https://www.youtube.com/watch?v=kFnVZXQD5_k                                                                                                                                     
Dit soort afleveringen zijn natuurlijk om van te smullen en daarnaast lukte het de makers van Top Gear iedere aflevering weer om de grootste exoten zoals o.a. de Bugatti Veyron, de Koenigsegg Agera en de MCLaren F1 voor het circuit te winnen en op de limiet te laten rijden door de anonieme huiscoureur “The Stig” waarbij een snelste rondje alles onthullend is. En ook de tripjes naar Botswana, Japan, Alabama, Bolivia (Death Road), Burma, Roemenie en Afrika zijn hilarisch en een absolute must see.                                                                                                                                                     
https://www.youtube.com/watch?v=Tk7BZQVHwLk
https://www.youtube.com/watch?v=SgOM5pOESIc

Het mooie aan dit programma is natuurlijk de chemie en de lol tussen de 3 presentatoren en bovendien is het op een goede en luchtige manier informatief, avontuurlijk en erg afwisselend. Zo’n zelfde chemie bespeur ik ook als ik ’s ochtends luister naar de Edwin Evers show op 538 of op het moment dat ik herhalingen kijk van de comedy serie Friends.                                                                             
Ook het programma “Wheelerdealers” (op Discovery Channel) is erg leuk en informatief. Hier koopt presentator Mike een (oude) auto met potentie en knapt zijn collega Ed dit voertuig op waarna Mike de auto met de nodige winst probeert te verpatsen. Het gaat dan vaak om collector items of liefhebber auto’s en de sport is natuurlijk om goedkoop aan bruikbare onderdelen te komen en de auto in oorspronkelijke staat terug te brengen. Eerlijk gezegd ben ik altijd erg jaloers op de technische expertise die een monteur in staat stelt om een oude roestige auto weer in oude glorie te herstellen.     
Dan hebben of hadden wij in Nederland nog programma’s als “Ranking the Cars” waarin Lauren Verster spreekt met trotse eigenaren van bijzondere auto’s over de redenen van hun aanschaf en natuurlijk RTL AutoVisie waarin Werner Budding veel en nuttige informatie verstrekt over de auto’s waarin hij voor het programma rijdt. Maar jammer genoeg ontbreekt de humor en daarom blijft mijn persoonlijke favoriet toch echt het Top Gear van Clarkson, Hammond en May.                                             
Veel kijk plezier !!